برای خواندن متن زیر کمی فراغت ذهنی لازم است. بهتر است مراتب را آرام آرام لمس کنید.

  • یکی از امکانات دنیا که هر کسی می تواند از آن بهره مند شود آن است خود را بیمه ی ملائکه کند! و از حمایت (support) قوی آن ها حظّ کند.
  • قصه ی شاگردی در کلاس سوره ی مبارکه ی فصلت بود و است و ان شاءالله خواهد بود.
  • می توان سوره را عین حرف خودش که “تَنزِيلٌ مِّنَ الرَّحْمَانِ الرَّحِيمِ(2) كِتَابٌ فُصِّلَتْ ءَايَاتُهُ قُرْءَانًا عَرَبِيًّا لِّقَوْمٍ يَعْلَمُونَ(3)” با روش اِحکام و تفصیل خواند.
  • مثل همان روشی که سوره ی یونس را در امامزاده صالح با استاد چیت چیان خواندیم ؛ آیه ی اول سوره به واژگانش تقسیم کرده و تمامی آیات سوره را ذیل واژه های آیه ی اول گذاشتیم. در سوره ی فصلت هم آیه ی 2 را به 3 قسمت تقسیم کردیم : تنزیل + رحمان+ رحیم

احیانا اگر در حین مطالعه ی این متن صبور هستید و ملال زده نشده اید، ملائکه هوایتان را  دارند ( هوایی مطبوع و بهاری)!!!

  • آیه ی “قُلْ إِنَّمَا أَنَا بَشَرٌ مِّثْلُكمُ‏ْ يُوحَى إِلىَ‏َّ أَنَّمَا إِلَاهُكمُ‏ْ إِلَاهٌ وَاحِدٌ فَاسْتَقِيمُواْ إِلَيْهِ وَ اسْتَغْفِرُوهُ  وَ وَيْلٌ لِّلْمُشْرِكِينَ(6)” ذیل ستون تنزل می اید. زیرا راجع به قرآن و رسول است ، به نوعی احکام به تفصیل سوره است.
  • نسبت به آیه ی فوق مردم دو دسته اند: عده ای خدای واحد را نمی پذیرند که مشرک اند و این چنین “الَّذِينَ لَا يُؤْتُونَ الزَّكَوةَ وَ هُم بِالاَخِرَةِ هُمْ كَافِرُونَ(7)” و عده ای نیز توحیدشان به خوبی شکل گرفته و می شوند “إِنَّ الَّذِينَ ءَامَنُواْ وَ عَمِلُواْ الصَّالِحَاتِ لَهُمْ أَجْرٌ غَيرْ مَمْنُونٍ(8)”
  • آیات بعدی راجع به طبیعت ( خلقت آسمان و زمین در 6 روز ) و مشرکین است تا آنکه به آیه ی 30 برسد. “إِنَّ الَّذِينَ قَالُواْ رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقَمُواْ تَتَنزََّلُ عَلَيْهِمُ الْمَلَئكَةُ أَلَّا تخَافُواْ وَ لَا تحَزَنُواْ وَ أَبْشِرُواْ بِالجْنَّةِ الَّتىِ كُنتُمْ تُوعَدُونَ(30)” به مورد 5 در موارد بالا دقت کنید. آیه 6 در زندگی یک فرد موحد می شود آیه ی 30! (آیه ها را بخش، بخش کنید و روی هم تطبیق دهید تا به اعجاز آن برسید: أَنَّمَا إِلَاهُكمُ‏ْ إِلَاهٌ وَاحِدٌ= إِنَّ الَّذِينَ قَالُواْ رَبُّنَا اللَّهُ/  فَاسْتَقِيمُواْ إِلَيْهِ= ثُمَّ اسْتَقَمُواْ/  وَ اسْتَغْفِرُوهُ  =  تَتَنزَّلُ عَلَيْهِمُ الْمَلَئكَةُ أَلَّا تخَافُواْ وَ لَا تحَزَنُواْ)
  • بهشت برای این ها تفصیل اسم ” غفور رحیم ” خداوند است” نُزُلًا مِّنْ غَفُورٍ رَّحِيمٍ(32) : ملائکه برایشان اسغفار می کند؛ نگرانی های آینده و ناراحتی های گذشته از پیش چشمانشان محو می شود تا آنکه قدم علم کنند و با استقامت مسیرشان را جلو بروند. و اینگونه است که اسم غفور رحیم بهشت می شود و هم نشینی با ملائکه. و اما…

چطور می شود از استغفار ملائکه بهره مند شویم؛ همان بیمه ای که اضطراب ( خوف ) و افسردگی ( حزن ) را درمان تضمینی و بدون عود تا آخر عمر می کند؟

  • استقامت راه ورود به زندگی با ملائکه : “وَ لَا تَسْتَوِى الحَْسَنَةُ وَ لَا السَّيِّئَةُ ادْفَعْ بِالَّتىِ هِىَ أَحْسَنُ فَإِذَا الَّذِى بَيْنَكَ وَ بَيْنَهُ عَدَاوَةٌ كَأَنَّهُ وَلىِ‏ٌّ حَمِيمٌ(34) : معلوم است كه خوبى و بدى يكسان نيست لا جرم تو بدى‏هاى مردم را بهترين عكس العمل دفع كن تا آن كسى كه بين تو و او دشمنى هست چنان از دشمنى دست بردارد كه گويى دوستى مهربان است (34). و دفع هر چیزی به احسن آن. و این روش زندگی ” صبر”  می خواهد: وَ مَا يُلَقَّئهَا إِلَّا الَّذِينَ صَبرَُواْ وَ مَا يُلَقَّئهَا إِلَّا ذُو حَظٍّ عَظِيمٍ(35)
  • و چه بسیار که در این مسیر شیطان تو را تحریک می کند که برای که داری خوبی می کنی؟ برای که داری زحمت می کشی؟ چرا جواب بدی اش را نشانش نمی دهی و ….؟ ولی فعلا برای چندمین بار “خودت ” را کنار بگذار و بگو ” ربّنا الله “

روز میلاد حضرت اباعبدالله. 20/1/98