*باشگاه قرآنی نور است محلی است برای نزدیکی جان و دل اعضاء با نورانیت قرآن…

انجام فعالیت‌هایی مبتنی بر قرآن کریم و ایجاد رابطه‌ای قلبی، دقیق و شخصی بین نخبگان و معجزه الهی یکی از اولویت‌های برنامه‌های فرهنگی بنیاد ملی نخبگان است. باشگاه قرآنی نور با هدف آشنایی نخبگان با کتاب های خوب، انسان های وارسته و افرادی که فرصت رابطه هدفمند و معنی دار با قرآن را فراهم می‌آورند، فعالیتش را آغاز کرده است.

*شعار ما در باشگاه “تَعاوَنوا عَلَى البِرِّ وَالتَّقوى” است. ما فکر کردیم در بنیاد ملی نخبگان یک تعاونی لازم است برای اینکه آدمها به خوب شدنِ هم کمک کنند و روش‌هایی را که از آن استفاده می‌کنند تا سر دو راهی‌های زندگی راه بهتر را انتخاب کنند، با هم تقسیم کنند. برای انجام اینکار تصمیم گرفتیم از قرآن کمک بگیریم و سوالهایمان را به آن عرضه کنیم و ببینیم پاسخ دغدغه ها و دلتنگی های ما کجای این معجزه است؟ ما می دانیم معجزه پیامبر باید نخبگی مان را متحول کند و قلب ما را در دست بگیرد.

*باشگـــــاه قرآنـــی نـــور با محور قرار دادن قــرآن بر استفاده از روش های اصیـــل و جدیـــد در برنامه ریــزی فرهنگــی تأکید دارد. در فعالیت های باشگاه قرآنی نور موارد زیر مورد توجه ویژه قرار دارد:

برنامه های نخبه محور مبتنی بر تدبر در قرآن با استفاده از انواع شیوه های فعال آموزشی.

تاکید بر کار گروهی و هم اندیشی.

ایجاد عادت ارتباط مستمر با قرآن و انس با قرآن.

قصه باشگاه نور

امسال همزمان با جشن ورودی های جدید بنیاد نخبگان، باشگاه قرآنی نور افتتاح شد. قرار بر این است که باشگاه، خانه ای برای نزدیکی جان و دل اعضاء با نورانیت قرآن باشد.

در افتتاحیه بچه های باشگاه یک قرآن جیبی و یک مداد رنگی هدیه گرفتند تا آیه ها را طبق قراری رنگ کنند و با قرآن دوست تر شوند. 

روز افتتاحیه، روز ولادت باسعادت امام هادی علیه السلام بود و خانم دکتر حق جوی جوانمرد، دبیر باشگاه قرآنی نور گفت “ورود به مقطع دانشگاه علاوه بر همه‌ی تأثیرات و نتایجش، یک معنای مهم هم دارد. معنای دانشجو شدن شما این است که بزرگ شده‌اید. بزرگ شدن یعنی مسئولیت آدم با خودش است. اگر می‌خواهید اتفاق خوبی برای زندگی‌تان بیافتد، باید خودتان دست به کار شوید. و اگر خدای نکرده روزی از خودتان راضی نبودید، دیگر از این به بعد تقصیر خودتان است. انتخاب عضویت باشگاه نور برای شما انتخابی از این دست خواهد بود. انتخاب یک آدم بزرگ برای خودش و برای اداره‌ی خوب زندگی‌اش. ما می‌خواهیم در این باشگاه قرآنی با کتاب‌های خوب، معانی زیبا، افرادی که برای ما فرصت رابطه‌ی هدفمند و معنی‌دار با قرآن را فراهم می‌آورند و خلاصه با خیلی نورهای دیگر آشنا شویم”.

دبیر باشگاه قرانی نور در ادامه توضیح داد که قرارست اعضاء باشگاه نور طی قرارهای ۴۰ روزه متعهد شوند هر روز کاری کوچک در ارتباط با قرآن انجام دهند. پایان هر ۴۰ روز اعضاء در ایستگاهی دور هم جمع می‌شوند و همراه با یکدیگر و با حضور اساتید، درباره موضوع قرار ۴۰ روز گذشته صحبت کرده و با برنامه ۴۰ روز آینده نیز آشنا می‌شوند.

قرار صبحانه:

اولین قرار قرآنی اعضاء با نام”قرارصبحانه” به صورت روزانه و در طی ۴۰ روزگذاشته شد. طی این قرار، اعضاء هرروز یک آیه از آیه‌هایی که حاوی عبارات “الله یحب” و “الله لایحب” و عبارات مترادف آنها بود را خوانده و بر محتوای آیه تأمل و تمرکز می‌نمودند تا بدانند خدا چه کسانی را دوست دارد و چه کسانی را دوست ندارد.

ایستگاه اول:

ایستگاه اول، سخن از “دوست داشتن‌ها و دوست نداشتن‌های خدا” بود. اولین نشست اعضای باشگاه قرآنی نور در پایان اولین قرار ۴۰ روزه، پنج شنبه ۲۳ آذر ماه با حضور دکتر سعید سهراب پور قائم مقام بنیاد ملی نخبگان و دکتر هادی اکبرزاده و اعضای این باشگاه در دانشکده علوم وحدیث واقع درآستان حرم حضرت عبدالعظیم (که امام هادی به ایشان فرمودند: شما از دوستان حقیقی ما هستید) برگزارگردید.

طی این نشست دبیر باشگاه قرآنی نور درباره اهداف و چگونگی تأسیس این باشگاه صحبت نمودند. كارگاه آموزشي تدبر درقرآن از دیگر برنامه های این نشست بودکه توسط اساتید مدرسه دانشجويي قرآن و عترت دانشگاه تهران اجرا گردید و همچنین حجت الاسلام سيد حسن علوي در پیش نیازها و ثمرات تدبر در قرآن صحبت کردند. سپس آقای دکتر رافعی نویسنده کتاب “حب در قرآن” پیرامون موضوع آیات ۴۰ روز اول (محبت در قرآن) مطالبي را بیان نمودند.

در پایان این نشست صمیمانه، آیات صبر در قرآن به عنوان موضوع قرار صبحانه ۴۰ روز دوم انتخاب گردید.

ایستگاه دوم:

ایستگاه دوم، سخن از “صبر” بود. دومین نشست اعضای باشگاه قرآنی نور در پایان قرار 40 روزه دوم، پنج شنبه 5 بهمن ماه در محل سالن اجتماعات ساختمان معاونت فرهنگی و امور نخبگان بنیاد ملی نخبگان برگزار گردید.

در این نشست کارگاه آموزش مهارت های خویشتن داری و صبر توسط سرکار خانم دکتر آزاده ملکیان ارائه و همچنین حجت الاسلام و المسلمین استاد جاودان سخنرانی و در پایان سرکار خانم دکتر حق جوی جوانمرد، دبیر باشگاه قرآنی صحبت نموده و با هم اندیشی اعضاء آیات تقوا در قرآن به عنوان موضوع قرار صبحانه 40 روز سوم انتخاب گردید.

ایستگاه سوم:

ایستگاه سوم سخن از “تقوا” بود.
سومین نشست اعضای باشگاه قرآنی نور در پایان قرار ۴۰ روزه سوم، طی روزهای پنج شنبه و جمعه 17 و 18 اسفند 1391 در شهر مقدس قم در جوار حرم باصفای کریمه اهل بیت در قالب یک اردو برگزار گردید.
از برنامه های این اردو بازدید از کتابخانه مرحوم آیت الله مرعشی بود که آشنایی با دستاوردهای علمی و معنوی ایشان از قسمت های نیکوی این سفر بود. همچنین کارگاه آموزشی مهارت مدیریت و خویشتن داری که توسط دکتر ملکیان ارائه گردید از برنامه های دیگر این دورهم نشینی بوده و سپس اعضاء حاضر در نشست به بحث پیرامون برنامه های باشگاه پرداخته و نظرات، پیشنهادات و انتقادات خود را مطرح نموده و دکتر حق جوی جوانمرد دبیر باشگاه به برخی از نظرات پاسخ دادند.
از جمله برنامه های جنبی این اردو رفتن برخی از اعضاء همراه یکدیگر به مسجد مقدس جمکران بود.
در ادامه برنامه در صبح روز جمعه 18 اسفند جناب حجت الاسلام و المسلمین محمدی راجع به ترویج فرهنگ قرآنی در جامعه نخبگانی سخنرانی نموده و همچنین آیت الله غروی درباره موضوع قرار صبحانه سوم باشگاه نور “تقوا” با حاضران صحبت نمودند. در ادامه جناب آقای رضازاده به ارائه بحث کارگاهی با موضوع روش های تدبر در آیات قرآن پرداختند.
موضوع انتخابی قرار صبحانه چهارم “محسنین” در قرآن می باشد.

سخنرانی خانم دکتر حق جو در سومین نشست اعضاء باشگاه قرآنی نور

 ایستگاه چهارم:

ایستگاه چهارم سخن از “احسان” بود.
چهارمین نشست اعضای باشگاه قرآنی نور روز پنج شنبه 29 فروردین ماه 92 در تهران، آستان مقدس امامزاده صالح بن موسی الکاظم طی یک نشست یک روزه برگزار شد.
شروع برنامه ها با ارائه بحث و برداشت های قرآنی توسط آقای پیمان قنبری و خانم الناز ابراهیمی با موضوع احسان صورت گرفت. سپس خانم سارا جلوداریان یکی از اعضای باشگاه اشعاری با مضمون احسان قرائت نمودند. در ادامه حجت الاسلام و المسلمین حاج علی اکبری سخنرانی در رابطه با موضوع احسان نموده و در ادامه به سوال های مطرح شده از سوی اعضاء پاسخ دادند.
برنامه جانبی نشسست چهارم بازدید از سرداب مقدس امامزاده صالح بود که با هماهنگی صورت گرفته با مسئولین آستان مقدور و موجب ایجاد طراوت روحی خاصی در حاضرین گردید.
قسمت دوم نشست با هم اندیشی و بحث و تبادل نظر اعضاء پیرامون برنامه های باشگاه همراه بود و طی هم اندیشی موضوع قرار صبحانه پنجم اعلام گردید.
سپس جناب آقای چیت چیان کارگاه تدبر در قرآن کریم را ارائه نمودند که از برنامه های مورد توجه اعضاء بود.
“توابین”، ” مطهرین “، مقسطین” و “متوکلین” که از دیگر گروه های مورد محبت خداوند در قرآن می باشند طی قرار صبحانه پنجم مورد خوانش و بررسی قرار خواهند گرفت. 

 ایستگاه پنجم:

موضوع نشست پنجم بررسی دیگر گروه های مورد محبت خدا در قرآن شامل “توابین”، “متوکلین”، “مقسطین” و “مطهرین” بود.
این نشست در روزهای 6 و 7 تیرماه در شهر مقدس قم برگزار گردید. در جلسه صبح پنج شنبه بحث و گفتگو پیرامون اصول و روش های حفظ قرآن با حضور جناب آقای دکتر محمدحسین طباطبایی صورت گرفت (با توجه به اینکه یکی از روش های پرداخت حق عضویتِ اعضا حفظ سوره کهف می باشد…). عصر پنج شنبه جلسه با ارائه مطالبی توسط سه نفر از اعضاء باشگاه ادامه یافت (محمد جانی پور، ندا حریری، الناز ابراهیمی). سپس دکتر حق جوی جوانمرد راجع به کار در گروه های کوچک صحبت نمودند. حاضرین به هفت گروه چند نفره تقسیم و سرگروه ها معرفی شده، آیه های انفاق در اختیار هر یک از گروه ها قرار گرفت و اعضاء به بحث و تدبر در آیات پرداختند. در نهایت نتایج بحث جمع بندی شده و توسط یکی از اعضاء گروه ارائه گردید. در ضمن گروه ها متعهد شدند تا برگزاری نشست ششم طی جلساتی با حضور یکدیگر به بحث و بررسی پیرامون موضوع کار گروهی خود بپردازند.
قسمت پایانی نشست پنجم برگزاری کارگاه تدبر در قرآن با محوریت تدبر در سوره فلق توسط جناب آقای چیت چیان بود.
در این جلسه شرایط شرکت در نشست ششم نیز اعلام گردید (کسب حداقل 600 امتیاز…).

 ایستگاه ششم:

ششمین نشست اعضاء باشگاه قرآنی نور در تاریخ 12 تا 15 شهریور ماه در مشهد مقدس در جوار بارگاه ملکوتی امام رئوف علی بن موسی الرضا علیه السلام  برگزار گردید. این نشست که نشست پایانی دوره یکساله اول باشگاه محسوب می گردد با حضور آقای دکتر سهراب پور، دکتر اکبرزاده و دکتر حق­جوی جوانمرد و همراهی مهمان ویژه نشست جناب آقای سید محمد الهی و حدود 70 نفر از اعضاء باشگاه، همراه بود.
برنامه های ششمین نشست به شرح زیر بود:
اجرای برنامه رصد ستارگان توسط آقای سامعی (از برگزیدگان جشنواره خوارزمی).
افتتاحیه ششمین نشست همراه با سخنرانی دکتر اکبرزاده و دکتر حق جوی جوانمرد.
ارائه کارگاه مهارت تغییر نگرش به قرآن توسط حجت الاسلام والمسلمین واسطی.
ارائه گزارش نتایج فعالیت های کارگروه ها توسط 7 نفر از اعضاء باشگاه.
برنامه شبی با قرآن با حضور استاد فرحزاد و همخوانی قرآن به صورت دسته جمعی.
ارائه کارگاه آینده پژوهی  و موعود باوری توسط حجت الاسلام والمسلمین آئین (از برگزیدگان جشنواره خوارزمی).
هم اندیشی پیرامون فعالیت ها و نحوه ادامه کار باشگاه با حضور دبیر و اعضاء باشگاه.
شب نشینی اعضاء باشگاه و گفتگو با حضور استاد سید محمد الهی.
اختتامیه ششمین نشست همراه با حضور و سخنرانی دکتر سهراب پور و معرفی و تقدیر از برگزیدگان اولین دوره باشگاه قرآنی نور.

برگزیدگان:

الناز ابراهیمی- المپیاد
علیرضا فرشچی- المپیاد
کاظم جعفری- المپیاد
محمد دائمی- المپیاد
معصومه قلخانی- دانش اموخته برتر
محمدحسن گل محمدیان طهرانی- المپیاد دانش آموزی؛ کنکور سراسری
ماجده محمدی- المپیاد
راضیه میرمجربیان- جشنواره خوارزمی
امیرحسین حقیقی- کنکور سراسری
محمدحسین رضایت- المپیاد
سمیرا فولادچنگ- المپیاد
زهرا سهرابی و سید محمد کرباسی- کنکور سراسری
محمد حسین شوکت پور- المپیاد دانشجویی
حسین خواجه محمودآباد- کنکور سراسری

 

ادامه دارد…

ایستگاه چهارم سخن از “احسان” بود.
چهارمین نشست اعضای باشگاه قرآنی نور روز پنج شنبه 29 فروردین ماه 92 در تهران، آستان مقدس امامزاده صالح بن موسی الکاظم طی یک نشست یک روزه برگزار شد.
شروع برنامه ها باارائه بحث و برداشت های قرآنی توسط آقای پیمان قنبری و خانم الناز ابراهیمی با موضوع احسان صورت گرفت. سپس خانم سارا جلوداریان یکی از اعضای باشگاه اشعاری با مضمون احسان قرائت نمودند. در ادامه حجت الاسلام و المسلمین حاج علی اکبری سخنرانی در رابطه با موضوع احسان نموده و در ادامه به سوال های مطرح شده از سوی اعضاء پاسخ دادند.
برنامه جانبی نشسست چهارم بازدید از سرداب مقدس امامزاده صالح بود که با هماهنگی صورت گرفته با مسئولین آستان مقدور و موجب ایجاد طراوت روحی خاصی در حاضرین گردید.
قسمت دوم نشست با هم اندیشی و بحث و تبادل نظر اعضاء پیرامون برنامه های باشگاه همراه بود و طی هم اندیشی موضوع قرار صبحانه پنجم اعلام گردید.
سپس جناب آقای چیت چیان کارگاه تدبر در قرآن کریم را ارائه نمودند که از برنامه های مورد توجه اعضاء بود.
“توابین”، “مطهرین “، مقسطین” و “متوکلین” که از دیگر گروه های مورد محبت خداوند در قرآن می باشند طی قرار صبحانه پنجم مورد خوانش و بررسی قرار خواهند گرفت.
قرارگاه:
موضوع قرار صبحانه پنجم “توابین”، “مطهرین “، مقسطین” و “متوکلین” در قرآن می باشد.

فهرست مطالب